Klimaat perikelen

Onze overheid wil een klimaat transitie opleggen aan Nederland, we moeten van het gas af en klimaatvriendelijke stroom gebruiken.
Er is hier al veel over geschreven: Nederlandse bijdrage zou maar heel weinig uitmaken op het wereldgebeuren (0,00007%), de grootste lasten komen voor de burger. Nu al is de energie rekening hoger geworden door o.a. een belastingverhoging. Zelfs al zouden de lasten bij bedrijven worden gelegd, dan worden die immers doorberekend aan de consument.
Oftewel de ‘gewone burger’ is de pineut.

Wajong

Wat schept mijn verbazing: per januari 2018 worden de Wajongers met 5% gekort op hun uitkering zodat ze op 70% van het minimum loon komen. Dit om hun arbeidsparticipatie te verhogen.

Maar dan moet het bedrijfsleven en de overheid wel deze mensen aan een werkplek helpen. Er zijn nog veel te weinig banen voor hun.

Daarnaast is het al heel moeilijk om nu nog een Wajong uitkering te krijgen, alleen diegene die niet in een arbeidsomgeving kan werken krijgt deze nog. Het gaat dan jaarlijks om ongeveer 2000 mensen. Alle anderen komen in de bijstand met alle mogelijke gevolgen voor hun en hun familie.

Meer informatie over de wijzigingen zijn te vinden op het UWV

Ik denk dat veel mensen die gebruik maken van de Wajong hierdoor in de financiële problemen komen. Waar is de overheid mee bezig?

Veteranendag 2017 en mijn pagina

In 1994 ben ik als dienstplichtig militair naar het voormalige Bosnië geweest om te helpen daar de vrede te herstellen.

Al enige tijd had ik een webpagina die de foto’s die ik daar gemaakt heb toonde. Helaas is die pagina al enige tijd niet meer beschikbaar.

Ik ben nu bezig met een nieuwe website hiervoor te maken.

Deze kun je nu vinden op www.smedes.org/Sarajevo en in de toekomst via www.sarajevo.smedes.org

Ik hoop deze pagina voor 23 september 2017 klaar te hebben i.v.m. een reünie van het verbindingsbataljon.

Zelfdoding

Wat is dat toch erg wanneer iemand zichzelf van het leven beroofd.

Afgelopen maandag heeft Wieberen Jonker besloten om deze wereld te verlaten. Nog maar 26 jaar oud.

Wat erg voor hem en zijn familie.

Veel sterkte en Gods troost toegewenst voor de familie Jonker.

Het begin van 2017

Op oudjaarsavond is er een wulp (of is het een houtsnip?) bij ons voor huis gevonden. hij leefde nog maar was erg verzwakt. Er was echter geen plaats voor hem in één of andere opvang, zo hebben we de ‘Fûgelhelling’ proberen te bereiken, de dierenambulance, de gemeente Smallingerland en ‘milieu centraal’ in Leeuwarden. Of er was niemand te bereiken op nieuwjaarsdag, of men wou hem niet opvangen i.v.m. de heersende vogelgriep.

 

Helaas is deze op nieuwjaarsavond overleden.

Op 2 januari de dode wulp maar als overleden aangemeld bij SOVON, en daarna een niet zo nette begrafenis in de grijze kliko uitgevoerd, zodat hij verbrand gaat worden, dit in overleg met DWHC